Presentatie bij de lezing van Em. Prof. Reginald Deschepper

Volgende PowerPoint presentatie is door alle UDL-leden te bekijken, te raadplegen, downloaden en eventueel uit te printen.
De spreker van de lezing geeft ons daartoe de toestemming.

Maandag 20 november 2023
Em. Prof. Reginald Deschepper VUB

‘Levensstijl als medicijn’

We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren, maar helaas zijn er ook steeds meer mensen chronisch ziek. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, mentale problemen en andere stressgerelateerde aandoeningen bepalen in ons land het leven van honderdduizenden mensen. Gelukkig is er ook goed nieuws: onderzoek toont namelijk aan dat je zelf heel wat kunt doen om chronische ziektes te voorkomen, of – als je al chronisch ziek bent – je levenskwaliteit kunt verbeteren of de ziekte zelfs kunt ‘omkeren’.

Lifestyle Medicine is wereldwijd aan een opmars bezig. Het bekijkt gezondheid op de breedst mogelijk manier, en combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten gecombineerd met eeuwenoude traditionele wijsheden uit diverse culturen.

Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat we niet enkel moeten proberen om ziektes te genezen. We moeten vooral kijken naar de grondoorzaken van alle verouderingsziekten. De wetenschap kan met die benadering een grote stap vooruitzetten om ons zo langer gezond te houden.