UDL-Brugge 46ste academiejaar 2023-2024 – Voorwoord schepen Pieter Marechal

Voorwoord schepen Pieter Marechal

Geachte mevrouw, meneer,

In Brugge erkennen we de waardevolle bijdrage die Brugse senioren hebben geleverd aan de ontwikkeling en welvaart van onze stad gedurende vele jaren. Hun wijsheid, ervaring en levensverhalen vormen de kern van onze gemeenschap, en het is van essentieel belang dat we hen de erkenning en ondersteuning geven die ze verdienen.

Ons stadsbestuur heeft zich ingespannen om beleids-initiatieven te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van senioren in Brugge. We hebben de nood om bijkomende inspanningen te leveren wat toegankelijkheid betreft erkend met de aanwerving van een toegankelijkheids-ambtenaar. We leveren inspanningen zodat onze straten, gebouwen en openbare ruimtes gemakkelijk toegankelijk zijn voor mensen van alle leeftijden.

We bouwen ook verder aan een efficiënte, klant-vriendelijke en klantgerichte dienstverlening, zowel voor de binnenstad als voor alle deelgemeenten. Voor minder mobiele mensen voeren we dienstverlening aan huis in en we onderzoeken waar nood is aan nieuwe vormen van dienstverlening, zoals bijvoorbeeld met de Bus van de Bruggeling.

We blijven ook luisteren naar de noden en wensen van de Brugse senioren. Eind dit jaar komen we naar buiten met de resultaten van ons Ouderen Behoeften Onderzoek.

Voor alle senioren worden, naar goede gewoonte, voldoende informatie- en ontmoetingsmogelijkheden georganiseerd.

De Universiteit Derde Leeftijd staat ook dit academiejaar terug klaar met een divers aanbod van lezingen en activiteiten die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de intellectuele nieuwsgierigheid en sociale behoeften van senioren in onze prachtige stad.

Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan alle betrokkenen die dit programma mogelijk hebben gemaakt. Uw toewijding en passie om deze lezingen tot leven te brengen, zijn bewonderenswaardig en leveren een positieve impact op het leven van senioren in onze stad.

Met vriendelijke groet,

Pieter Marechal,
Schepen van welzijn en senioren